Home > Recipes > Rice Pakora (चावल के पकोड़े)

Rice Pakora (चावल के पकोड़े)


Ingredients (सामग्री)

 

Cooked Rice (पके हुये चावल) ———- 2 Cup

Gram Flour (बेसन) ———- 1 Cup

Gratredf Ginger (कद्दूकस किया हुआ अदरक) ———- 1 spoon

Amchoor Powder (अमचूर पाउडर) ———- 1/4 Spoon

Red Chili Powder (लाल मिर्च पाउडर) ———- 1/4 spoon

Salt (नमक) ———- To taste

Chopped Green coriander (बारीक़ कटा हरा धनियां) ———- 2 spoon

Coriander Powder (धनियां पाउडर) ———- 1/4 smallspoon

Oil (तेल) ———- For fried

Chopped Green Chili (बारीक कटी हुयी हरी मिर्च) ———- 2

 

How to make Rice Pakora (चावल के पकोड़े बनाने की विधि)

 

-> First mixed the Green Chili (हरी मिर्च) +  Gratredf Ginger (कद्दूकस किया हुआ अदरक)  + Amchoor Powder (अमचूर पाउडर) + Red Chili Powder (लाल मिर्च पाउडर) + Coriander Powder (धनियां पाउडर) into Cooked Rice (पके हुये चावल) and mixed very well. (पके हुये चावल में हरी मिर्च + अदरक + अमचूर पाउडर + लाल मिर्च पाउडर + धनियां पाउडर मिलाये)

 

 

More Detail ……….

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: