Home > Recipes > Moong Dal Stiry Fry (सूखी मूंग दाल)

Moong Dal Stiry Fry (सूखी मूंग दाल)


Ingredients (सामग्री)

Moong Daal (धुली मूंग की दाल) ———- 200 gms or 1 cup

Refined or ghee (रिफाइन्ड या घी) ———- 3-4 tablespoon

Cumin (जीरा) ———- 1 smallspoon

Asafoetida (हींग) ———- 1-2 pinch

Turmeric Powder (हल्दी पाउडर) ———- 1/2 spoon

Red Chili Powder (लाल मिर्च पाउडर) ———- 1/4 smallspoon

Salt (नमक) ———- to taste

Lemoin (नीबू) ———- 1

Chopped Green Coriander (कटा हरा धनियां) ———- 2 tablespoon

Green Chili (हरी मिर्च) ———- 1-2

Ginger (अदरक) ———- 1 inch long pieces

Coriander Powder (धनियां पाउडर) ———- 1 smallspoon

How to make Moong Dal Stiry Fry (सूखी मूंग दाल बनाने की विधि)

-> First washed the Moong Daal (धुली मूंग की दाल) 2-3 times with clean water. and cuts the Green Chili (हरी मिर्च) into small pieces. (धुली मूंग की दाल धालो और हरी मिर्च काट लो)

More Detail ……..

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: