Moong Dal Stiry Fry (सूखी मूंग दाल)


Ingredients (सामग्री)

Moong Daal (धुली मूंग की दाल) ———- 200 gms or 1 cup

Refined or ghee (रिफाइन्ड या घी) ———- 3-4 tablespoon

Cumin (जीरा) ———- 1 smallspoon

Asafoetida (हींग) ———- 1-2 pinch

Turmeric Powder (हल्दी पाउडर) ———- 1/2 spoon

Red Chili Powder (लाल मिर्च पाउडर) ———- 1/4 smallspoon

Salt (नमक) ———- to taste

Lemoin (नीबू) ———- 1

Chopped Green Coriander (कटा हरा धनियां) ———- 2 tablespoon

Green Chili (हरी मिर्च) ———- 1-2

Ginger (अदरक) ———- 1 inch long pieces

Coriander Powder (धनियां पाउडर) ———- 1 smallspoon

How to make Moong Dal Stiry Fry (सूखी मूंग दाल बनाने की विधि)

-> First washed the Moong Daal (धुली मूंग की दाल) 2-3 times with clean water. and cuts the Green Chili (हरी मिर्च) into small pieces. (धुली मूंग की दाल धालो और हरी मिर्च काट लो)

More Detail ……..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s