Home > Recipes > Moong Dal Cutlet Recipe (मूंग दाल के कटलेट)

Moong Dal Cutlet Recipe (मूंग दाल के कटलेट)


Ingredients (सामग्री)

 

Moong Dal (मूंग की दाल) ———- 1/2 Cup

Boiled potatoes (उबले आलू) ———- 2

Bread crumbs (ब्रेड का चूरा)  ———- 1 Cup

Asafetida (हींग) ———- 2 pinch

Grated ginger (कद्दूकस किया हुआ अदरक) ———- 1 spoon

Chopped Green Chili (बारीक कटी हुई हरी मिर्च) ———- 2

Salt (नमक) ———- To taste

Green Coriander (हरा धनियां) ———- 2/3 tablespoon

Coriander  Powder (धनियां पाउडर) ———- 1/2 Spoon

Red Chili Powder (लाल मिर्च पाउडर) ———- 1/4 Spoon

Amchoor Powder (अमचूर पाउडर) ———- 1//4 Spoon

Garam Masala (गरम मसाला) ———- 1/4 Spoon

Oil (तेल) ———- For fried

 

How to make Moong Dal Cutlet Recipe (मूंग दाल के कटलेट बनाने की विधि)

 

-> First Soak the Moong Dal (मूंग की दाल) into water (पानी) for 2 hours and mashed the Boiled potatoes (उबले आलू) very well. (दाल भिगो दे और आलू मशेड कर ले)

 

 

 

More Detail …….

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: