Home > Recipes > Moong Dal Cutlet Recipe (मूंग दाल के कटलेट)

Moong Dal Cutlet Recipe (मूंग दाल के कटलेट)


Ingredients (सामग्री)

 

Moong Dal (मूंग की दाल) ———- 1/2 Cup

Boiled potatoes (उबले आलू) ———- 2

Bread crumbs (ब्रेड का चूरा)  ———- 1 Cup

Asafetida (हींग) ———- 2 pinch

Grated ginger (कद्दूकस किया हुआ अदरक) ———- 1 spoon

Chopped Green Chili (बारीक कटी हुई हरी मिर्च) ———- 2

Salt (नमक) ———- To taste

Green Coriander (हरा धनियां) ———- 2/3 tablespoon

Coriander  Powder (धनियां पाउडर) ———- 1/2 Spoon

Red Chili Powder (लाल मिर्च पाउडर) ———- 1/4 Spoon

Amchoor Powder (अमचूर पाउडर) ———- 1//4 Spoon

Garam Masala (गरम मसाला) ———- 1/4 Spoon

Oil (तेल) ———- For fried

 

How to make Moong Dal Cutlet Recipe (मूंग दाल के कटलेट बनाने की विधि)

 

-> First Soak the Moong Dal (मूंग की दाल) into water (पानी) for 2 hours and mashed the Boiled potatoes (उबले आलू) very well. (दाल भिगो दे और आलू मशेड कर ले)

 

 

 

More Detail …….

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: