Makki-Til ki Sweet Mathri (मक्का-तिल की मीठी मठरी)


Ingredients (सामग्री)

 

Corn flour (मक्के का आटा) ———- 200 gms or 2 cup

Molasses (गुड़) ———- 100 gms or 1 cup

Water (पानी) ———- 1/3 cup

Sesame (तिल) ———- 1/4 cup

Oil (तेल) ———- For fried

 

How to make Makki-Til ki Sweet Mathri (मक्का-तिल की मीठी मठरी बनाने की विधि)

 

-> First take the water (पानी) + Molasses (गुड़) and heat it on medium flame. Heat this mixture, once the Jaggery (गुड) dissolves into the water. (पानी + गुड़ को गुड घुलने तक गरम करे)

 

-> Now you filtrate (छानना) the Corn flour (मक्के का आटा) in a rosette (थाली). Now you add 1 tablespoon Oil (तेल) + Sesame (तिल) and mixed very well. (मक्के के आटे को छाने और इसमें तेल + तिल मिलाये)

 

 

 

 

 

 

 

More Detail ………..

Advertisements

One Reply to “Makki-Til ki Sweet Mathri (मक्का-तिल की मीठी मठरी)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s