Home > Recipes > Besan and Cabbage Cheela (बेसन का चीला)

Besan and Cabbage Cheela (बेसन का चीला)


Ingredients (सामग्री)

Gram-flour (बेसन) ———- 200 gms or 2 cup

Tomatoes (टमाटर) ———- 2

Grated cauliflower (कद्दूकस करी हुयी बन्द गोभी) ———- 1 cup

Asafetida (हींग) ———- 2 pinch

Red Chili Powder (लाल मिर्च पाउडर) ———- 1/4 smallspoon

Green Chili (हरी मिर्च) ———- 1

Coriander  Powder (धनियां पाउडर) ———- 1 smallspoon

Green Coriander (हरा धनियां) ———- 1/2 small bowl

Ginger (अदरक) ———- 1 inch long piece (१ इंच लम्बा टुकड़ा)

Salt (नमक) ———- To taste

Oil (तेल) ———- For fried

How to make Besan and Cabbage Cheela (बेसन का चीला बनाने की विधि)

-> First filtrate (छानना) the Gram-flour (बेसन) in a rosette (थाली) and add 1 cup water (पानी) and mixed very well. (बेसन को छाने और इसमें पानी अच्छी तरह मिलाये)

-> Now take Tomatoes (टमाटर) + Green Chili (हरी मिर्च) + Ginger (अदरक) into grinder and grind it. (टमाटर + हरी मिर्च + अदरक पीसे)

More Detail

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: