Home > Recipes > Cheese Pakora (पनीर पकोड़ा)

Cheese Pakora (पनीर पकोड़ा)


Ingredients (सामग्री)

 

Cheese (पनीर) ———- 350 gms

Gram-Flour (बेसन) ———- 200 gms

Salt (नमक) ———- To taste

Chaat Masala (चाट मसाला) ———- 1-1/2 spoon

Oil (तेल) ———- For Fried

Red Chili Powder (लाल मिर्च पाउडर) ———- 1/2 spoon

Roasted Cumin Powder (भुना हुआ जीरा पाउडर) ———- 1/2 spoon

Coriander Powder (धनियां पाउडर) ———- 1/2 smallspoon

 

How to make Cheese Pakora (पनीर पकोड़ा बनाने की विधि)

 

-> First filtrate (छानना) the Gram-flour (बेसन). Now you add  Red Chili Powder (लाल मिर्च पाउडर) +  1 spoon Oil (तेल) + Roasted Cumin Powder (भुना हुआ जीरा पाउडर) + Coriander Powder (धनियां पाउडर) and mixed very well. Now with the help of water make a smooth paste of Pakora. (बेसन छाने और इमसे लाल मिर्च पाउडर + तेल + भुना हुआ जीरा पाउडर + धनियां पाउडर मिलाये और पानी के सहायता से पकोड़े का मिश्रण बनाये)

 

 

 

 

More Detail…

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: